Cégtörténet

A CANOR INTERNATIONAL Kft. 1996-tól folytat aktív tevékenységet Magyarországon. Cégünk az alapításától kezdve folyamatosan bővítette ügyfélkörét, egyre jelentősebb beruházások komplett projektmenedzsmentjét, valamint tervezői és szakértési feladatait látta el.  A CANOR INTERNATIONAL Kft. első magyar megbízása a londoni székhelyű Associated Newspapers Group által megvásárolt Kisalföld napilap új nyomdájának és irodaházának komplett beruházás-lebonyolítása volt Győrött. 1998-ban az angol TESCO láncolat kérte fel cégünket, hogy fejlesztéseinek komplett beruházás-szervezési feladatait ellássuk. Ennek keretében az egész ország számos településén láttuk el a TESCO beruházások lebonyolítói, költség-szakértői és műszaki ellenőri feladatait. Mintegy 30 településen több mint 40 TESCO Áruház létrehozásában működtünk közre, mely áruházak már mind működnek.

1998-tól fogva a General Electric részére számos új gyártócsarnok kivitelezési munkáinak projekt menedzsment feladatait látja el cégünk. A GE megelégedettségét tükrözte, hogy az ózdi és a zalaegerszegi projektek után a Közép-Európai térség 2000-2001. évi legnagyobb ipari beruházásával, a veresegyházi turbinagyártó üzemmel is cégünket bízta meg, melynek első lépcsője egy több mint 55.000 négyzetméteres épületegyüttest foglalt magába.

A CANOR INTERNATIONAL Kft. 2001-től további ipari nagybefektetők részére indított projektmenedzsment szolgáltatásokat: többek között cégünk nevéhez fűződnek a gödi SAMSUNG képernyőgyár előközművesítési munkái, a LEXMARK nyomtatógyár, a Bosch Rexroth egri új üzeme, a budapesti Harbor Parkban megépült Ringier nyomdaüzeme, valamint a NOKIA komáromi bővítése.

Cégünk egyik fő szakterülete a beruházás-lebonyolítás, azonban emellett tervezési, környezetvédelmi szakértői és konzultációs tevékenységet is folytatunk. A Budapest XI. kerületben lévő fedett vásárcsarnok tervünk kiemelt díjat kapott azon a pályázaton, ahol az ország legrangosabb tervezőirodái is részt vettek. Tervezési portfoliónkban szerepelnek még nemzetközi színvonalú kiállítási központok, szállodák és termálfürdők is. Büszkék vagyunk építészeinkre és mérnökeinkre, akiknek keze munkája nyomán épült meg a népszerű Thermal Hotel Visegrád, valamint Újpesten az AQUAWORLD Élményfürdő és Ramada Plaza Hotel, melyet 2009-ben a FIABCI magyar tagozata különdíjjal tüntetett ki.

Számos pénzintézet és befektető részére végeztünk épület auditálást (műszaki állapotvizsgálatot) az elmúlt évtizedben épült köz- és irodaépületeken, több mint 100 000 négyzetméter összterületen.  Szakértőink számos környezetvédelmi hatástanulmány elkészítésével járultak hozzá a hazai nagyberuházások megvalósításához.

2001-2002-ben végeztük el a PHARE program keretében Magyarország összes kommunális hulladéklerakó (kb. 2800 db) állapotfelmérését. 2003-ban kezdtük a Hajdú-Bihar megyei új regionális kommunális hulladéklerakók és hulladékkezelő létesítmények FIDIC mérnöki felügyeletét a holland Grontmij céggel közösen, mely projekt mintegy fél millió lakos hulladékkezelését oldotta meg XXI. századi igényszinten.   Jelenleg A Duna-Vértes regionális hulladékgazdálkodási projekt megvalósításán dolgozunk, mely az egyik legnagyobb hulladékgazdálkodási fejlesztés az országban.

Az ország több mint 25 településén fejeztünk be sikeres szennyvízkezelési projekteket.  Jelen is számos ivóvízminőségjavítási és szennyvízkezelési projektet felügyelünk. Számos projektünkben terveztünk és felügyeltünk megújuló energetika rendszereket.